Ugrás a tartalomra

A NÉPSZÁMLÁLÁSON IS BÜSZKÉN VÁLLALOM: MAGYAR VAGYOK!

2020.06.13 - 14:22

Hétfőtől vírusteszt és karanténkötelezettség nélkül Görögországba

nyaralás

Szerbia polgárai június 15-étől szabadon utazhatnak Görögországba vírustesz-ellenőrzés, karanténkötelezttság, vagy más szigorító intézkedés nélkül – jelentette ki Ivica Dačić külügyminiszter, miután találkozott görög kollégájával – írja a 021.rs.

A turisztikia idényre itthon is fokozott a készülődés. Június 15-én már utazik is azoknak a turistáknak az első csoportja, akik még a járvány előtt befizették a görögországi nyaralást – nyilatkozta Aleksandar Seničić, az Utazási Irodák Szerbiai Szövetségének igazgatója a Szerbiai RTV vendégeként. Hangsúlyozta, hogy az emberek nagy összegeket fizettek be, és megpróbáltak számukra elfogadható megoldást találni, ez pedig a halasztott utazás. A korlátozások enyhítése után azonban többen nem kívánnak elutazni, és szeretnék visszakapni a pénzüket. Emiatt sok gond keletkezett, de folyamatosan megoldódik minden egyes ügy.

Görögország hivatalosan bejelentette, hogy a vendégei esetleges gyógykezelési költségeit magára vállalja, amennyiben országukban fertőződnek meg a koronavírustól. Hasonló ígéretet tett Törökország és Tunézia is. A szállítási többletköltségeknél esetleg a biztosító társaságoktól kaphatnak segítséget a turisták.

Magyar Szó